צוות אורט טכנולוגי עכו מאמין כי על מנת לחנך יש צורך להיות משמעותי עבור אחר ולכן הצוות כולו מהווה מודל אישי – ומאמין שיש להוות דוגמה לערכים ולתפיסות העולם הערכיות שהם מקנים לתלמידים.

כיצד נולד הרעיון?
צוות בית הספר הביע בקשה לבצע בקהילה מעשה של תיקון עולם, בקשה להד שישמע על התנדבות ונתינה בקהילה. תהליך הבחירה בסוג ההתנדבות כלל דיאלוג שבו חיפש הצוות מקום בו אפשר להשפיע להיות משמעותי וכמו כן קיים בו מפגש אנושי. הוחלט לבחור בפעילות למבוגרים הנמצאים במסגרת מועדונית אקי"ם בעיר עכו.
לקראת המפגש באקי"ם נערך מפגש הכנה עם הצוות, על מהות המקום עלו חששות ציפיות ונבחר צוות שיוביל את הפעילות. הצוות שנבחר להוביל נפגש עם מנהלת אקי"ם לבחירה והתאמת התחנות למשתתפים.
הוחלט על יום פעילות בסימן תחילת האביב. ביום הפעילות "מסיבת אביב" נפגש כל צוות ביה"ס במועדונית אקי"ם והעמיד את התחנות: פיתות בטבון, הכנת פרחים – מיחזור שקיות ניילון, הכנת שיפוד פרח מתוק, פונדו שוקולד ותחנות ספורט שונות שבסיומן נערך משחק כדורגל מורים מול חניכים. משתתפי המועדונית עברו בין התחנות באופן חופשי כשברקע מוזיקה שהנעימה.
מדברי אחת המורות "תודה רבה על ההזדמנות לתרום ולעשות כקבוצה, לבד לא הייתי הולכת ויצאתי מהפעילות עם הרגשה של ערך וסיפוק עצמי הגשמה והמון כוח". מורים בצוות בקשו לחזור ולהשתתף באירועים מסוג זה ולהפוך זאת למסורת בית ספרית.
כרכזת אורטוב, זה המודלינג שברצוני ליישם בבית הספר בהתנדבות. "נאה דורש נאה מקיים" מתוך האמונה כי בכוחה של הנתינה לשפר מהותית את המציאות.
* יפה פרץ היא רכזת אורטוב באורט עכו טכנולוגי